Podwójny triumf firmy Libet na 13.Gali Builder Awards

18 lutego w warszawskim Multikinie Złote Tarasy odbyła się uroczysta 13. Gala Builder Awards. Wśród nagrodzonych i tym razem nie zabrakło firmy Libet. Podczas tegorocznego rozdania nagród producent kostki brukowej został wyróżniony dwukrotnie, otrzymując tytuł Budowlanej Firmy Roku oraz statuetkę Polskiego Herkulesa dla prezesa Thomasa Lehmanna.

gala2016-40_fot_builderCoroczna Gala organizowana przez redakcję miesięcznika „Builder” stanowi podsumowanie osiągnięć w branży budowlanej i podkreślenie ich szczególnej wartości dla rozwoju gospodarki. Przyznane wyróżnienia są również potwierdzeniem dobrze realizowanej strategii firm. W skład Kapituły wyłaniającej laureatów Budowlanej Firmy Roku wchodzą Rada Naukowa i Redakcja miesięcznika „Builder”. W tym roku eksperci docenili przede wszystkim dobre wyniki finansowe firm, innowacyjność proponowanych rozwiązań oraz rzetelność i stabilność prowadzonej działalności. Ten prestiżowy tytuł już po raz kolejny przypadł w udziale również firmie Libet. „Cieszymy się, że docenione zostały nasze osiągnięcia i znaleźliśmy się ponownie w gronie najprężniej rozwijających się firm. Jest to dla nas bez wątpienia powód do dumy i dowód na to, że prowadzona przez Libet strategia biznesowa stanowi dobry kierunek” – mówi Thomas Lehmann, Prezes Zarządu Libet.

Podczas uroczystej gali ogłoszono także zdobywców tytułu Polski Herkules, który przyznano zarówno firmom, jak i szefom firm, jako osobowościom roku w branży budowlanej. Wyróżnienie to wręczane jest osobom, które swoją dotychczasową działalnością wywarły znaczący wpływ na rozwój budownictwa w Polsce. Wśród laureatów znalazł się Prezes Zarządu Libet, Thomas Lehmann. Zdobyta nagroda potwierdza skuteczność przyjętej przez Prezesa strategii rozwoju spółki i jest wyrazem uznania dla jego dotychczasowej pracy. „Jest mi niezmiernie miło odbierać takie wyróżnienie, doceniające skuteczne zarządzanie firmą i osobisty wkład w jej rozwój. Ten sukces nie był by jednak możliwy bez ogromnego zaangażowania całego zespołu Libet, który codziennie pracuje nad najwyższą jakością naszych produktów i świadczonych usług” – podsumowuje Thomas Lehmann, Prezes Zarządu Libet.

pobierz artykuł:
plik pdf